Sauman uuden kotipaikan kentällä on sellainen erikoisuus, että siellä on seuraa lähes aina. Jollei tallitovereita osu yhtä aikaa harjoittelemaan mooveja, on lähes varmaa että fasaani joka on kiukkuinen peilistä näkyvälle toverilleen ilmaantuu seuraamme riitelemään peilikuvansa kanssa. Lintu siis nokkii peilikuvaansa niin että jytinä käy ja hypähtelee siipiään levitellen. Komea kaveri. Onneksi Sauma tyytyy hämmästelemään moista elävää korvat hörössä.

018.jpg

Tosin yhtenä aurinkoisena kesäpäivänä Sauma teki niin yllättävän muuvin kentällä, että kuskin oli pakko jalkautua ripakasti. Kävelimme molemmat melko uuvahtaneina auringon lämmössä kentällä, siis kesäkoomassa koko ratsukko. Sauma on ollut tallin muiden hevosten tapaan yötäpäivää ulkona, joten se on venyttänyt tamman alaleukaa entisestään.  Kesken vetelän kävelyn se alkoi pysähdellä mitä laiskasti hämmästelin ja pyysin aina eteenpäin. Seuraavan pysähdyksen jälkeen Sauma yllättäen köllähti alla olevan kuvan osoittamaan asentoon satula selässä. Kuski oli yllättävän ripeä siinä pelossa, että Sauma alkaa piehtaroimaan. Ei ollut aikomustakaan jäädä viidesadan kilon ruhon alle.

Makuulle menon tarkoitus jäi epäselväksi, koska kuskin pikaisen reipastumisen myötä (lue älämölöä ja hevosen pystyyn hoputtamista piiskan kanssa) myös Sauma päätti kömpiä liikkeelle. Ehkä tarkoitus oli piehtaroida tai sitten vain ottaa pikku nokoset lämpimässä hiekassa...

153.jpg

Yllättävä liike tädiltä on ollut se, että Sauma on päässyt kuitenkin hieman syömään vihreää kesän aikana. Sauma on näyttänyt kroonisesti siltä kun se olisi niellyt ylisuuren rantapallon, joten painonpudotus on ollut loputonta. Alkukesän aikana rantapallo on kuitenkin litistynyt sen verran hyvin, että täti heltyi päästämään Sauman vähän nauttimaan kesästä.

157.jpg

 

- Heidi