Jatkoin kisaamista heti Ypäjän kenttäkisojen jälkeisenä viikonloppuna. Riksussa oli seuraestekisat ja kävin rikkomassa saman pystyn sekä metrin että metrikympin radalla. Metrissä taisin särkeä jotain muutakin ennen maaliviivan ylittämistä. Ei siis menestystä, mainetta eikä kunniaa tältä reissulta. Positiivista oli se, että kisapaikalle oli vain kilometrin verran matkaa; ei siis ollut pitkä hukkareissu.

Seuraavana viikonloppuna palasin kenttäkarkeloiden pariin Niinisalossa. Koulurata sujui jokseenkin nihkeästi ja toinen vastalaukkakin meni rikki, olin tuloslistalla koulun jälkeen sijalla 14./21.

IMG_9900.jpg

Rataesteillä ilmassa oli katastrofin ainekset: verkka hiekalla metsässä, kisarata läpimärällä nurmella, pitkä sarjaväli.. Ja tietysti jäin sarjaa edeltävässä kaarteessa himmailemaan eikä sitten sarjalle löytynyt ponnistuspaikkaa ollenkaan ja hidastin lisää = ongelmia. Ajauduin aivan pohjaan a-osan pystylle, mistä Lemu meni enemmän läpi kuin yli. Hukkasin tietysti ohjat ja Lemu oli menossa b-osan okserista ohi, kun jotenkin omituisesti heilutin vasenta ohjaa ja läpäytin raipalla kaulalle. Tästä Lemu päätteli, että sen täytyykin kömpiä esteen yli ja jollain käsittämättömällä tavalla puomit pysyivät kannattimissaan. Harmi, ettei tästä kaverini Nellin ottamasta kuvasta näy, kuinka reunassa olin - jouduin suorittamaan omituista rimpuilua, etten takertunut jalastani estetolppaan Lemun hypätessä. Lemulla kyllä leijui iso kysymysmerkki pään päällä moisen rämpimisen jälkeen, mutta kuuliaisesti se hyppeli radan loppuun.

IMG_0035.jpg

Ja rataesteillä oli sitten muillakin vaikeuksia ja roppakaupalla, koska kuusi ratsukkoa jäi radalle ja muutama tuli maaliin reilut 20 virhepistettä ”rikkaampina”. Vaikka sain 4 virhettä, niin silti sijoitukseni nousi 9.:ksi.

Sunnuntaina kaikki meni putkeen: Lemu on vinhentynyt (miten sana vinha taipuu?) niin, että saavuin helpon radalta maaliin 17 sekuntia alle ihanneajan ja olin koko porukan kolmanneksi nopein!! Ei ole mennyt hukkaan laukkatreenit eikä suolla kahlailu. Rata oli se sama, minkä Lemu osaa ulkoa, joten taas ehdin rannassa seurustella yleisön kanssa maastoestehyppelyn ohessa. Ja suureksi hämmästyksekseni muutama edelläni tuloslistalla ollut ratsukko tipahti taakseni, joten nappasin viimeisen rusetin eli olin kuudes.

FullSizeRender.jpg

Lemulla alkoi kisareissun päätteeksi viikon loma pellolla lajitovereiden seurassa. Kun riisuin Lemulta riimun pois, niin kyllä tipahti hevoseläimen turpa nurmeen välittömästi.

 

-Pynde