Messukeskuksessa järjestettiin perinteiset Horse Fair-messut, joissa oli tietenkin luvassa taitavia näytöksiä, hyödyllisiä luentoja, paljon muuta nähtävää sekä tietenkin expo messualennuksineen. Myös tuttujen heppaihmisten tapaaminen on todennäköistä.

Pääosin messut sujuivat ilman suurempia yllätyksiä. Eli kaikki edellä mainittu toteutui odotusten mukaisesti. Sunnuntaina iltapäivällä kisattiin esteitä mihin osallistui suomalaisia ja eestiläisiä ratsukoita. Suomi otti kaksoisvoiton. Viihdyttävää oli se mitä tapahtui välittömästi viimeisen ratsukon poistuttua areenalta. Messukeskuksen henkilökunta osoittautui yllättävän ripeäksi alkaessaan purkaa tulospalvelua välittömästi. Reipasotteinen nainen kiipesi traktorin kauhaan mikä nosti hänet kontin päälle, josta tulospalveluna toiminut valotaulu poistettiin. Toimituksen aikana kajahteli komentoja niin suureen ääneen, että Team karvamopon Pynde olisi jäänyt toiseksi. Tämä siis satapäisen yleisön edessä. Operaation päätyttyä päästiin jatkamaan palkintojenjakoon. Hieman jännitin poistetaanko äänentoiston piuhat seuraavaksi, mutta ehdimme kuunnella Maamme-laulun ennen toimenpiteen toteutumista.

Toinen yllättävä käänne tapahtui itselleni expossa. Menetin järkeni. Oikeastaan tämä tapahtuma on ketjureaktiota viime syksyn Hipposportin ja Tallinna Horse shown vaiheista. Sieltä löysin siis joukon ruskeita satulahuopia. Sen jälkeen piti ostaa väriin sopivat ratsastushousut. Ruskeita etsiessäni silmäilin samalla myös mustia tai sinisiä ja farkunvärisiä. Nyt sitten messuilla sain käpäliini sopivat mustat ja farkunväriset. Ne oli tietenkin alennuksessa. Oikeasti vihaan kaikenlaista kaupankäymistä ja tinkimistä. Järkeni katosi ja huomasin puhuvani suu vaahdossa kassalla housuille halvempaa hintaa jotta välttyisin ikävältä valintatilanteelta. Onnistuin ja marssin kassini kanssa pää pyörällä tieheni. Tunnustin asian heti parisuhteen toiselle osapuolelle. Jotain kertonee se, ettei järjen katoaminen aiheuttanut mitään reaktiota.

Kotona mietin heti, että nyt puuttuu siisti musta huopa, eikä farkkumallistenkaan kanssa taida olla kuin pari kulunutta sinistä huopaa. Tämä ketjureaktio jatkunee Team karvamopon seuravalla Tukholman reissulla, siellä kun on aika kiva heppatarvikekauppa...

 

- Heidi