Voisiko joku kertoa millainen sää on?

Nyt taitaa olla se tilanne, että pian on satanut jo lähes vuoden putkeen. Tai pidempään, en muista. Mikään määrä salaojia (tarharemontti Check, että saatiin itseaiheuttamani tekojärvi kuivaksi) ei enää v*ttu vedä tuota v*tun vettä!! Ei sillä, että tunteet kuumenisi mutta tavallaan kuumeni jo!! Hevoset ovat p*rsereikää myöten kurassa, sadeloimet ovat koetuksella, kaikki saappaat ovat liian lyhyitä, huomaat illalla selaavasi kalastussivuja, jos ne kahluusaappaat... jos joku lohduttaa niin se, että vuoden pimein kuukausi on ohitettu. Ei sillä, että sitä olisi mitenkään erityisen pimeäksi huomannut, kun nousee 01 yöllä, niin kaikki on pimeää.

tekoj%C3%A4rvi.jpg

Hyvänä puolena mainittakoon kuitenkin, että omalta osaltani saan olla ihan tyytyväinen, sillä heinää riittää mainiosti ja talliin asennetut valot ovat niin kirkkaat että ei ehdi siellä tussutellessa masentua. Ulkovalo puuttuu vielä, mutta siihen tilasin sellaisen valonheittimen, että lähinaapurit luulevat ufon laskeutuneen pihaan (tavallaan se tästä enää puuttuisi).

Uljas musta on viime aikoina onnistunut hämmästyttämään erilaisilla pehmytkudosvammoilla, Pylle-tätikin jo virkkoi, että sehän alkaa pian olla Viivi kakkonen.

naamahaava.jpg

Kesällähän tällä sankarilla repesi naama, joten tällä kertaa otettiin tälliä takajalkaan! Paikka on niin mainio. että tikkejä ei oikein voi asetella joten edetään kolmen P:n hoidolla. Penkku, pesu ja Pihqa.

haava.jpg

Mikäs siinä. Mutta. Kike muuten on oikeinkin mukava harrastelumopo mutta mitä pistämiseen tulee: ei niin mukava. Käytännössä toimenpiteeseen tarvitsee kolme ihmistä, Tarzanin ketteryyden ja Bondin hermot. Raivopäissäni jo sadattelin, että seuraavan kerran sellainen lääkitys joka ammutaan!! Itsellä kun lääkintätouhuissa meinaa olla silmät puhki ja 40ml penisilliiniä joko reidessä tai apumiehen hauiksessa. Tälle vuodelle tämä kanttura on nyt joka tapauksessa penkulla marinoitu, joten uudet haavat eivät ehkä sitä enää vaadi.

Entäs ne ähkyt sitten? Tuokio aiemmin kerkesin mielissäni ajatella, että luojan lykky ei ole ollut vielä yhtään ähkyä.

Tässä kohtaa sanoo universumi: pyydä niin saat!

Ja tulihan se! Jukuliste ja oikein kahdelle viikon sisään! Mutta koska kahden vuoden takainen 1,5kk kestänyt kamppailu Mullin kanssa on muovannut minusta ähkymaisterin, en hätääntynyt. Lämmöt, suoliäänet, limakalvot, liikuttelu, juottaminen.. Kävi ilmi, että kummallakin on hiekkakertymä, ja hiekan lähteissä liikkeelle tulee toisinaan rajutkin ähkyn oireet. Tänä vuonna, kun päivystävän eläinlääkärinkin mukaan on ollut ähkyjä hiekan vuoksi vähän joka sorkalla, päätin tyynen viileästi jatkaa psylliumilla ja katsoa mihin tilanne kehittyy... nyt olisi viimeistään tilauksessa ne pakkaset ja oikea talvi...

Lohduttavaa sinällään, että muillakin on sama kamppailu, ähkyjen ja kuralillikön kanssa, vaan silti -  huumori alkaa loppua.

Pämpy