Muistelenpa kuitenkin viime vuoden ehkä hupaisinta trailerisattumusta.Eräänä syksyisenä työpaivänä sain kesken työpäivän puhelun Heidiltä:

"Moi, oletko tulossa tänään tallille?"

"Moi, joo olen."

"Voisitko tulla piakkoin sillä olen ehkä pulemmassa?"

"???"

 

Heidin traileri oli maannut koko kesän korjaamolla, ja korjaamosedän kadottua maan päältä mitään ei ollut tapahtunut joten reipas toveri oli päättänyt hakea kopin pois seisoskelemasta. Siis traikku auton perään ja matkalle hop! Mutta eipä aikaakaan, niin sivupeilistä näkyi jotain ikävää: yksi rengas lähti ohittamaan vetoautoa.... Korjaaja oli kuin olikin tehnyt jotain ennen katoamistaan, nimittäin löysyttänyt renkaiden pultit.

 

Lähdin tilannetiedotuksen kuultuani paikalle ja siellähän toveri villinä etsi rengasta mutaisella pellolla korkkarit jalassa. Oli soittanut myös siipalleen että rengas on kateissa

"Traikusta lähti rengas irti ja se on jossain"

"No missä se on?"

"En tiedä - jos olisi jossain missä tiedän sen olevan, se ei olisi kateissa!"

"Ai jaa"

 

Aikamme hämmästeltyämme rengas sitten paikallistuikin ison pajukon takaa. Olin jo aivan varma että homma selvä, mutta Heidiä vielä vähän epäilytti

"Onkohan se tämä rengas?"

"Jos tämän pikkutien varrelta löytyy tähän traileriin oikean kokoinen NASTArengas irrallaan tähän aikaan vuodesta, niin kyllä se on sinun!"

"Oletko ihan varma?"

 

No, rengas mukaan ja menoksi. Juuri kun olemme päässet pois ryteiköstä ja tien vierelle ojaa ylittämään, katson kuinka epämääräisesti tutun näköinen auto lähestyy, kaartaa väärälle kaistalle (meidän puolelle tietä) ja pysähtyy. Ikkuna aukeaa ja näemme tallinpitäjän ja puolisonsa HYVIN hämmästyneet katseet - mitä ihmettä te siellä ojassa teette? Rengasta tässä haemme vain... Ai jaa, no eipä siinä sitten mitään, ja jatkavat matkaa päitään puistellen.

Vaihdettiin traileri varmuuden vuoksi Ison Mustan perään, jos jotain tapahtuu niin Musta vetää kopin kotiin joka tapauksessa. Matkalla saimme tosin vielä yhden mopo-papan päivän sekaisin. Itse en tätä huomannut, mutta perässä ajava Heidi naureskeli kovin tyypin ilmettä kun oli havainnut kolmijalkaisen trailerin. Päässä ollut "sämpylänsyöntikypärä" (ts ei leuan alle/eteen tuleva) oli paljastanut alaleuan loksahtaneen hyvinkin alas :)

 

- Aino