Eli lyhyt oppimäärä Viivin kesäkuulumisista :)

 

Samalla kun Nea kävi käpälöimässä Saumaa uudemman kerran, käsiteltiin myös Viivi – ja samalla vähän Karvamopo-tätiäkin. Nealla oli nimittäin mukanaan uusia ”laastareita” jotka auttavat kuulemma vaivaan kuin vaivaan. Perus-skeptikkona en oikein tuollaisiin usko, mutta totta kai kaikkea pitää kokeilla, joten jo innokkaasti riisuin kenkiäni kun Nea sitten toppuutteli ”ehkä jos ensin kokeillaan ihan kenkien päältä ensin”… Ööh?
 

Piti nosta toinen käsi suoraan sivulle ja pitää se siinä vaikka riuska hevoshieroja yrittää painaa sen alas. No ei ongelmaa. Sitten saman puolen jalkaterän päälle sijoitetaan pieni pyöreä laastarintapainen ja tehdään sama uudestaan. Mitä ihmettä, ei mitään jakoa pitää kättä ylhäällä! Lappunen pois, ja ei ongelmaa, lappunen takaisin ja kaikki voima häviää kädestä. MÄ EN USKO NÄIHIN HUUHAA-JUTTUIHIN!!!
 

Sain sitten vanhan nilkkavammaan kokeiltavaksi laastarit, ja valitettavasti joudun myöntämään että kinttu ei ole näin notkea ollut viiteentoista vuoteen. Mutta silti en usko hömppähoitoihin.
 

 Viivi sai vastaavan laastarin varsa-aikaiseen lapavammaansa, ja se näyttää aivan uimarenkaassa tms puhallettavassa asiassa olevalta venttiililtä:
 

venttiili.jpg


Uudessa kodissa on tarhoissa heinähäkit. Sen kanssa on neiti näppärä ottanut aiemminkin erää, mutta nyt piti ilmeisesti suorittaa se viimeinen taisto. Tallinpitäjän käydessä iltapäivästä tarkistamassa heinä- ja vesitilanteen oli kaikki hyvin. Tulin tallille reilua tuntia myöhemmin, ja kah Harmaa näytti ihan ottelunsa hävinneeltä nyrkkeilijältä. Silmäkulma auki, vekki nenäpiissä ja puoli naamaa turvoksissa. Huokaus… Toisaalta, matsi ei ole ollut ihan 6 – 0 heinähäkkyrälle sillä siitä oli irrotettu täyttöluukku saranoita myöten.
 

Silmäkulma ei sinällään ole ongelma, siitä oli mennyt vain nahka rullalle, ja on vielä sama silmä mitä on ennenkin yritetty irrottaa, joten arvet eivät sanottavasti lisäänny. Nenä on vähän hankalampi. Ilman turpahihnaa ei tällä tyypillä ratsasteta, normaali turpahihna (ja meksikolainen) tulevat väkisin ainakin osittain haavan päälle, ja remonttiturpista (ja meksikolaista) ei voi käyttää koska alaleuka on jo auki sopivalta kohdalta edellisen idiotismin seurauksena…
 

arpinaama.jpg


Ai niin, eri eläinlajien kohtaamisia osa XXX: Naapurissa asuu Viivin mielestä susi. Tien toisella puolella on omakotitalo jonka pihalla ja/tai portailla hengailee talon kalustoon kuuluva koira. Rodultaan alaskan maahanmuuttaja ja käyttäytyy rodun mukaiseti eli on rauhallinen, makoilee ja katselee. Eli siis pienen harmaan mielestä VAANII ja tyypin menyyssä selvästi lukee dinnerin kohdalla Harmaa Hevonen. Tänään sain tuhannen taalan paikan kun näin että koiruus oli lähdössä isäntänsä kanssa lenkille ja päästiin Viivin kanssa tekemään lähempää tuttavuutta. Nenien nuusaamisen jälkeen asia näytti olevan hevosellekin OK, toivottavasti on sitä myös huomenna.


- Aino