IMG_1878-normal.jpgTapahtumia helmikuulta:

Ennen Saumaa olen omistanut yhden hevosen yli kahdeksan vuoden ajan ja vanhan tamman päästyä ikivihreille laitumille, alkoi kuumeinen hevosen etsiminen. Kriteereitä oli hyvin vähän, tärkeimpänä hinta ja kolme askellajia. Hevosen hankkiminen triplasi puhelinlaskun kun piti keskustella kaikkien tuttujen hevosen omistajien kanssa. Yksi heistä on tietämättään osittain syyllinen Sauman hankintaan. Minsku ystävällisesti kertoi, että laukan nostot on ihan helppo opettaa ja rohkaistuneena ostin yksilön jolta taito vielä puuttuu :)

Lisäksi puhuin tietenkin hevosten kauppaajien kanssa. Kovin paljon on myynnissä tulevaisuuden lupauksia joiden tulevaisuuden saavutuksista pyydetään rahaa myyntihetkellä. Eräällekin kasvattajalle muistan myönnelleeni että tamma on todella kiva ja hieno ja siitä tulee varmasti oikein hyvä mihin tahansa lajiin, mutta se ei ole sitä NYT. Viimein kevätretki Pohjanmaalle tuotti toivotun tuloksen. Tamma oli tapaus "käydään nyt katsomassa sekin kun sillä suunnalla ollaan." Kolme hyvää askellajia, loputtoman ystävällinen ja äärettömän hämmästynyt katse. Kaupat tehtiin ja tamma muutti nykyiselle kotitallilleen.

Siellä sitten tallitovereiden kanssa ihmeteltiin uutta eläintä ja mietittiin mikä sille tulee nimeksi, koska eihän tädin harrasteratsua voi rekisterinimellä kutsua. Katri katseli tammaa ja huomautti, että tammahan näyttää siltä kuin se olisi kasaan ommeltu - se on täynnä saumoja.