DSC_0006-normal.jpg

Kun teinieläimellä alkoi olla perusasiat hallinnassa = kyytiin pääsee ja kaasu, jarru ja ohjaus toimii useimmiten, päätin että on aika lähteä kulkemaan kylille. Kuljetuskokemuksen lisäksi ajattelin, että on hyväksi jos teinin kyydissä käy välillä joku joka oikeasti osaa ratsastaa ja tietää mitä puten kyydissä pitäsisi tehdä. Tuttu kenttäratsastaja suostui ratsuttajaksi ja eräänä heinäkuisena päivänä lähdettiin Sauman kanssa ensimmäiselle kyläreissulle.

Sain kiinnitettyä trailerin Hiaceen ja kävin jo trailerin sisällä pyörimässä. Olimme lähtemässä reissuun koko perheen voimin ja isäntä ystävällisesti alkoi avaamaan trailerin takasiltaa. Traileri on sen verran vanhaa mallia, että takasillassa on puiset listat, joista yhteen ampiaiset oli näppärästi rakentaneet kotinsa. Pesä oli noin kymmenen senttiä läpimitaltaan ja voin kertoa, että sen kokoiseen pesään mahtuu aika monta ampiaista. Tässä kohtaahan vääntelin hetken käsiäni ja sitten tuli välttämätöntä poistua huussiin. Matkalla sinne soitin tallinpitäjälle ja kyselin hyönteismyrkkyä. Myrkkyä ei löytynyt, mutta hiuslakkaa olisin saanut käyttööni :)

Paettuani paikalta siippani oli löytänyt lapion ja hiekkaa ja ehtinyt tukkia pesän suuaukon hiekalla. Ampiaisten koti oli jo poistettu varaston taakse saapuessani jälleen trailerille. Ongelma ratkaistu ja jollei muutamaa kodittomana pyörivää ampiaista lasketa, tilanne rauhoittui. Palatessamme reissusta palautin trailerin omalle paikalleen huomatakseni, että takasilta kuhisi kodittomia hyönteisiä. Parissa päivässä ampiaiset rakensivat jo uuden pikkumökin hävitetyn tilalle. Uusi kodin rikkominen tapahtui myrkyllä ja jätin pesän roikkumaan paikoilleen. Tämä poisti luvattomat asunnon rakentajat trailerista ainakin toistaiseksi.

Ai niin, Sauma käyttäytyi mallikkaasti koko reissun ajan eikä tuntunut välittävän juurikaan maiseman vaihdoksesta :)

Heidi