V*tuttaako muita tallinpitäjiä syksyiset kurakelit ja ainainen mutalillikko? Ei hätää, voin kertoa että tunteen määrä on vielä suurempi mikäli vuorokausien pituisten sadejaksojen lisäksi ihan pikkusen vaan joudutat paikkojen kuraantumista ja vettymistä.

Nukkumattomuus aiheuttaa muistiin pieniä aukkoja toisinaan, eikä arjen hallinta ihan aina ole suoraa excelistä. Ehtoona eräänä ilta-askareilla touhua jouduttaakseni ajattelin, että jätänpä tässä veden valumaan oreille samalla kun kiikuttelen heiniä ja väkirehuja. Heinien ja väkirehujen jälkeen keksinkin jo seuraavan työn, ja sitten seuraavan, ja kun hevoset olivat sisällä ja talli siivottu, hymy korvissa kävelin sisälle ja mietin, että kyl’ nyt on kerrassaan ranchitar ollut ahkera.

Kumma juttu seuraava yökin meni nukkuessa, ja aamulla kuudelta kuuntelin, kun puoliso heräili ja lähti päästämään koiria ulos. Pahaa aavistamatta jatkoin tovin torkkumista, kunnes kuulin kovin tomerat askeleet rappusissa. Puoliso sieltä kannat tömisten käveli sängyn viereen ravistamaan allekirjoittaneen hereille: VOI ****** OOT SITTE JÄTTÄNY LETKUN YÖKSI AUKI JA KOKO SAATANAN PIHA LAINEHTII!!!!

uimaallas.jpg

Kauheaa kielenkäyttöä heti aamusta. Mutta kyllä siinä peitto heilui, nimittäin vauhdissa kohti kattoa, kun ponkaisin pelkän adrenaliinin voimalla sängystä ylös. Tällä kertaa ennätin kuitenkin hapuilla vaatteet päälle ennen kuin syöksyin pihalle ihmettelemään itse aiheutettua tuhoa. Kyllähän siellä melkoinen uima-allas odotteli. Hämmästellessä alkoi kahvihammasta kolottaa ja tuumin että ennen kuin alan panikoida, juon kahvit. Sisällä keittiönpöydän ääressä odotteli ihmeen raivoisan näköinen puoliso. Joka puhdasta murhan himoa äänessään lausui: nyt täällä ei sitten tule vettä. Ollenkaan. Ja jos painekattila on hajonnut niin TAJUATKO, mä en kestä enää!

Luojan kiitos itselläni oli pullovettä autossa, joten saatiin valmistettua muutama kupillinen, ja kuumimmat tunteet kävivät hieman jäähtymään. Vähän ehkä hihitytti, kun muistelin tiluksien kaupantekopäivää, jolloin myyjä nimenomaan sanoi, että täällä kun on ollut 50 lehmää, ei vesi ole silti ikinä loppunut. Vaan annas olla kun Pämpy hoitaa niin kyllä loppuu!

Muutamana päivänä hanasta tuli vain rasvattoman maidon väristä vettä (kaivo hiljattain kalkittu), mutta pikkuhiljaa vesi taas alkoi näyttää vedeltä. Painekattilakin oli säilynyt ehjänä, ja nykyään tallissa vettä päästäessään täytyy olla letkussa kolme ihmistä kiinni, sillä vesi tulee kuin palokunnan letkusta konsanaan. Ensimmäisen kerran tallin vesiletkun avattuani nimittäin paineeseen tottumattomana roiskautin lastillisen pitkin satulahuonetta.

 - Pämpy